5 SJU Slobozia, primul spital judetean acreditat de CoNAS .Stiri Medicale - PaginaMedicala.ro
Home Stiri medicale SJU Slobozia, primul spital judetean acreditat de CoNAS

SJU Slobozia, primul spital judetean acreditat de CoNAS

18 Iunie 2012 11:08
REPERE DIN STIRE
  • SJU Slobozia a primit certificatul de acreditare al CoNAS
  • Unitatea a indeplinit peste 85% din cei 1.848 de indicatori necesari
  • SJU Slobozia este primul spital judetean acreditat din tara
SJU Slobozia, primul spital judetean acreditat de CoNAS
FOTO: spitalslobozia.ro

Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Slobozia a primit certificatul de acreditare al Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS). Unitatea a indeplinit, in urma evaluarii, peste 85% din cei 1.848 de indicatori necesari, privind calitatea serviciilor oferite si siguranta pacientilor, fiind primul spital judetean acreditat din tara, informeaza Agerpres.

"Eu sper ca acest spital sa ofere servicii la nivel occidental. Chiar daca avem inca niste deficiente la circuitele privind miscarea pacientilor si a materialelor sanitare la nivelul blocului operator, acestea speram sa fie rezolvate in urmatorii doi ani. In rest, le-am rezolvat pe parcurs", sustine dr. Vasile Olaru, managerul unitati medicale.

Pentru acordarea acreditarii, au fost luati in calcul atat indicatori privind serviciile medicale, infectii nosocomiale, transfuzii, precum si evaluarea gradului de satisfactie si siguranta a pacientului.

"Stiu ca nu a fost, nu este si nu va fi usor pentru nimeni. A fost o perioada de munca asidua si le multumesc celor de aici ca si-au dat silinta pentru a ridica spitalul la acest nivel de acreditare. Incepand din decembrie 2011, echipa noastra de evaluare a venit aici sa constate calitatea serviciilor oferite. Suntem placut surprinsi ca, in perioada de recesiune, cu fonduri putine, s-a reusit si s-a ajuns la acest nivel de acreditare. Intr-un ciclu de cinci ani, dansii isi pastreaza acest nivel, dupa care, evident, vom reveni pentru o noua evaluare", sustine Valentin Petrache, directorul general al Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor.

SJU Slobozia este subordonat Consiliului Judetean si asigura asistenta medicala completa de specialitate, preventiva, curativa si de recuperare a bolnavilor internati si ambulatoriu de pe teritoriul arondat, anul trecut fiind externati 21.617 pacienti.

In spital lucreaza peste 500 de cadre medicale specializate, peste 100 de medici specialisti, 400 de asistenti medicali, aici existand si un compartiment UPU modern, laboratoare clinice si de imagistica.

Urmatorul obiectiv care va fi inscris in portofoliul spitalului este dezvoltarea serviciului de ingrijiri paliative pentru pacientii cu boli amenintatoare de viata, pornind de la misiunea acestora "de a da viata zilelor cand zilele nu mai au viata". In plus, se va implementa si un sistem informatic integrat care va permite o fluidizare a modalitatii de lucru privind circuitul pacientului in spital, sistem care va fi pus in practica in maxim 3 luni.

SJU Slobozia este primul spital judetean acreditat din Romania, dar al noualea din tara.

Sursa: PaginaMedicala.ro
1883 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs