5 Spitalul Orasenesc Bumbesti-Jiu, in curs de redeschidere .Stiri Medicale - PaginaMedicala.ro
Home Stiri medicale Spitalul Orasenesc Bumbesti-Jiu, in curs de redeschidere

Spitalul Orasenesc Bumbesti-Jiu, in curs de redeschidere

13 Iunie 2012 12:30
REPERE DIN STIRE
  • Procedura de redeschidere a Spitalului Orasenesc Bumbesti-Jiu este in plin proces de desfasurare
  • Pana la redeschiderea unitatii mai este foarte putin
  • Inca o veste buna pentru sistemul sanitar gorjean: sectia de Boli Infectioase a SJU Targu-Jiu a fost inaugurata

Procedura de redeschidere a Spitalului Orasenesc Bumbesti-Jiu este in plin proces de desfasurare, iar pana la redeschiderea unitatii mai este foarte putin, sustine primarul Constantin Bobaru, citat de Agerpres.

"Asa cum va spuneam si inainte de competitia electorala, procesul de redeschidere a spitalului de la Bumbesti-Jiu va continua, asta insemnand continuarea lucrului la documentele care vor sta la baza redeschiderii unitatii medicale, state de functii, organigrama. Tocmai de aceea am venit astazi la Targu-Jiu, ca sa discut cu domnul presedinte Ion Calinoiu si apoi cu domnul director de la Directia Publica de Sanatate Gorj, pentru a convoca medicii. Este important sa stim exact, nominal, ce medici se vor reintoarce la spitalul din Sadu. Vrem sa ii stim nominal. Pe joi sau vineri vom incerca sa ii convocam, alaturi de Ion Calinoiu. Daca vor ramane posturi vacante, vor fi completate. Am luat legatura cu o parte dintre cadrele medicale", a explicat primarul orasului Bumbesti-Jiu.

Numarul de paturi va fi mai mic decat era inainte de inchiderea spitalului din data de 1 aprilie 2011.

"Spitalul, dupa redeschidere, va avea un numar mai mic de paturi, asa cum am gandit noi organigrama. si numarul de angajati va fi un pic mai redus. Spitalul a functionat pana la 1 aprilie 2011 cu 128 de paturi si acum avem o propunere de 112 paturi. si pe zona de servicii va fi o schema de personal mult mai redusa. Pentru ca un numar de personal mai mare va insemna costuri mai mari. Noi ca primarie ne vom ocupa de investitii. Nu pot sa dau un termen concret al redeschiderii, cert este ca exista disponibilitatea ministerului pentru redeschiderea unitatii medicale", a mai spus Constantin Bobaru.

Sectia de Boli Infectioase a SJU Targu-Jiu, inaugurata

Inca o veste buna pentru sistemul sanitar gorjean. Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Targu-Jiu a fost inaugurata.

"Am inaugurat un lucru bine facut. Faptul ca am avut fondurile necesare si reabilitarea facuta cu responsabilitate a facut posibila darea in folosinta a acestei sectii. Am evitat sa facem inaugurarea in timpul campaniei electorale, pentru ca nu am vrut sa se creada ca ne laudam, ca ne asumam merite. Valoarea investitiei a fost de 1,8 milioane de lei, contributia CJ Gorj a fost de 5% si restul de la Ministerul Sanatatii. Am reabilitat tot, farmacia are un alt sediu, modern, conditii foarte bune si in locul vechii farmacii vrem sa aducem dispensarul TBC si sa facem si un muzeu al personalitatilor medicale ale Gorjului", a explicat Ion Calinoiu presedintele CJ Gorj.

Potrivit managerului Spitalului Judetean Targu-Jiu, Vasile Stanculete, investitia face parte din cele trei mari realizari: "S-a facut o reparatie totala, capitale, zidurile care erau gata sa pice au fost consolidate cu plase de sarma. La mobilier nu am stat chiar asa de bine, din fortele proprii ale spitalului am luat noptiere pentru bolnavi si am modernizat si sursele de oxigen".

Sursa: PaginaMedicala.ro
1628 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs