Home Stiri medicale Sute de absolventi sustin ca in bibliografia unica de rezidentiat exista greseli

Sute de absolventi sustin ca in bibliografia unica de rezidentiat exista greseli

7 Noiembrie 2012 17:37
REPERE DIN STIRE
  • Cartea - "Book des ECN", lansata oficial in 2011
  • Locurile la rezidentiat au fost suplimentate
  • Peste 400 de absolventi de medicina din toate centrele universitare au semnat o petitie
  • Absolventii, nemultumiti de bibliografia unica de la rezidentiat
Sute de absolventi sustin ca in bibliografia unica de rezidentiat exista greseli
FOTO: pulsmedia.eu

Peste 400 de absolventi de medicina din toate centrele universitare au semnat o petitie privind nemultumirile legate de examenul de rezidentiat, sesiunea noiembrie 2012. Petitia a fost deja inaintata Ministerului Sanatatii. 

"Am simtit nevoia sa tragem un semnal de alarma intrucat nu vrem ca si la aceasta sesiune a rezidentiatului sa ne confruntam cu acelelasi probleme care au existat in anii trecuti, probleme legate de grile a caror raspunsuri pot fi interpretate in mai multe feluri. In plus, in cartea Book des ECN sunt numeroase greseli semnalate atat de mine, cat si de colegii mei care sustin examenul. Ministerul Sanatatii nu a elaborat o erata oficiala care sa cuprinda aceste erori", a declarat pentru PaginaMedicala.ro Doru Usurelu, absolvent al UMF Bucuresti si candidat la concursul de rezidentiat din noiembrie.

"In numele candidatilor ce au semnat aceasta petitie, rugam comisiile ce se vor ocupa de redactarea grilelor sa tina cont de lista noasta cu greseli si sa incerce pe cat posibil, sa evite regasirea lor in grilele de la examenul de Rezidentiat", se arata in textul trimis de initiatorii petitiei Ministerului Sanatatii.

Cartea - "Book des ECN", lansata oficial in 2011

Rectorii universitatilor de medicina si farmacie din tara au luat decizia ca pentru examenul de rezidentiat din 2012 sa existe o bibliografie unica la specialitatea medicina generala.

Cartea - "Book des ECN" (Epreuves Classantes Nationales, n. red.) a fost lansata oficial in 2011, moment ce a coincis cu inaugurarea Librariei UMF Cluj Napoca.

Ideea de a avea o bibliografie unica a fost salutata de reprezentantii medicinistilor, care au considerat-o o schimbare in bine.

"Pot sa spun ca de-a lungul timpului am auzit atat pareri bune, cat si pareri mai putin bune despre tratatele de medicina din zona francofona si nu doresc a veni din start cu un verdict, fie el bun sau rau. Ramane de vazut cum va fi agreata cartea de catre studentii din anii terminali, dar eu cred ca ma voi putea declara destul de optimist in ceea ce va inseamna rezidentiatul pe nou-propusa bibliografie", a declarat in urma cu un an Fabian Klein, fost presedinte FASMR.

"Book des ECN" are 1.500 de pagini, traducerea fiind asigurata de sase persoane. Verficarea a fost facuta de 32 de medici.

Locurile la rezidentiat au fost suplimentate 

In acest an, concursul de rezidentiat are loc pe data de 25 noiembrie 2012, in centrele universitare Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca, Targu Mures si Craiova. Ministerul Sanatatii a luat decizia de a suplimenta locurile puse la dispozitie absolventilor, strict in domeniul medicina. Prin urmare, candidatii mai pot opta pentru cele 48 de locuri suplimentare, care vor fi publicate pe site-ul oficial rezidentiat.info.

Locurile suplimentare sunt publicate in centrele universitare din Bucuresti, Cluj Napoca, Craiova, Iasi, Timisoara si Tg. Mures in specialitaţile cardiologie, gastroenteorologie, hematologie, oncologie medicala, pneumologie, nefrologie, chirurgie generala, radioterapie, ortopedie si traumatologie, ORL.

Numarul de locuri si posturi scoase la concurs este de 3778.

Autor: Claudia Spridon
Sursa: PaginaMedicala.ro
6463 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate