Home Stiri medicale Tensiometru revolutionar ce poate depista aritmiile

Tensiometru revolutionar ce poate depista aritmiile

9 Decembrie 2016 13:36
REPERE DIN STIRE
  • Tensiometru ce poate sesiza ritmul neregulat al inimii - aritmia
  • 57% din cazurile de deces din Romania sunt direct sau indirect legate de problemele hipertensiunii
  • 13% din populatia hipertensiva din Romania prezinta aritmii

O tehnologie japoneza de ultima generatie (HIRA) este incorporata in tensiometrul revolutionar ce poate depista aritmiile.

Теhnologia HIRA (Heartbeat Irregularity Rate Analyzer), care are rolul de a analiza riscul creat de ritmul neregulat al inimii - aritmia, analizeaza riscul produs de aceasta, simultan cu masurarea tensiunii arteriale.

HIRA urmareste aparitia aritmiei si, dupa doar sapte masurari, determina patru niveluri de risc: de la „Zero“ – totul este in regula, pana la „Nivelul trei“– cand se recomanda vizita la medic cat mai curand.

Scopul acestei tehnologii este ca tot mai multi oameni sa inteleaga daca sufera de aritmie, care este gradul de risc si sa poata lua masurile necesare pentru a-si proteja sanatatea si viata.

Conform datelor oferite de World Life Expectancy, in Romania, 57% din cazurile de deces sunt direct sau indirect legate de problemele hipertensiunii. in baza unor date preliminare rezultate in urma masurarilor tensiunii arteriale, 13% din populația hipertensiva din Romania prezinta aritmii, insa doar 4% dintre cei afectați sunt constienți de aceasta condiție. Adesea, aritmia nu constituie o amenintare la adresa sanatatii. Unele aritmii insa pot provoca simptome ingrijoratoare sau chiar periculoase pentru viata. Acestea pot fi cauza afectarii muschiului cardiac, pot conduce la formarea de trombi si apoi la atac cerebral sau infarct.

Noul tensiometru este sigur si se poate utiliza usor la domiciliu. Pentru a masura nivelul tensiunii arteriale este necesara apasarea unui singur buton, iar dispozitivul va porni. Acest lucru confera comoditate, in special pentru persoanele in varsta si pentru cele care nu sunt familiarizate cu tehnica.

De asemenea, dispozitivul este prevazut cu indicatori ce semnaleaza o pozitionare inexacta si incorecta a mansetei sau deplasarea in timpul masurarii, ceea ce poate conduce la o masurare inexacta. Dispozitivul se prezinta pe piata intr-o cutie special conceputa pentru a fi cat se poate de bine protejat in cazul unei caderi nedorite.

Sursa: PaginaMedicala.ro
720 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate