Home Stiri medicale VIDEO: Medicina personalizata reduce substantial costurile tratamentelor medicale

VIDEO: Medicina personalizata reduce substantial costurile tratamentelor medicale

3 Septembrie 2013 15:52
REPERE DIN STIRE
  • Medicina personalizata reprezinta medicina viitorului, fapt demonstrat de interesul tot mai mare atat din partea specialistilor, cat si din partea pacientilor.
  • „Medicina Personalizata – Noi perspective pentru pacientul roman”
VIDEO: Medicina personalizata reduce substantial costurile tratamentelor medicale
FOTO: Scienceroll.com

Medicina personalizata reprezinta medicina viitorului, fapt demonstrat de interesul tot mai mare atat din partea specialistilor, cat si din partea pacientilor. Medicina personalizata presupune o schimbare fundamentala a modului de organizare a sistemului de sanatate.

In acest context, conferinta „Medicina Personalizata – Noi perspective pentru pacientul roman” – un proiect amplu dedicat exclusiv domeniului Sanatatii si Cercetarii din Romania, organizata de Personal Genetics, a reunit oficialitati, reprezentanti din conducerea spitalelor publice, reprezentanti ai clinicilor medicale din sistemul privat si reprezentanti ai industriei farmaceutice, asociatii de pacienti, reputati specialisti, nume cunoscute ale geneticii romanesti. Dezbaterile au avut ca punct comun tema „Investitia corecta in sanatate reduce substantial costurile tratamentelor medicale”.

Vezi prezentarea sustinuta de Acad. Prof. Dr. Laurentiu M. Popescu, presedintele Sectiei de Stiinte Medicale a Academiei Romane:


"Medicina personalizata si medicina preventiva reprezinta o adevarata provocare, dar si o necesitate, generate de problemele financiare cu care se confrunta sistemul medical romanesc. Un sistem de preventie care sa aiba la baza testarea genetica, poate genera in anumite patologii scaderea substantiala a cheltuielilor bugetare", a declarat Ariadna Avram, CEO Personal Genetics.

Studiile arata ca, daca femeile diagnosticate cu cancer de san ar efectua un test genetic inainte de a incepe tratamentul s-ar face cu 34 % mai putina chimioterapie. In plus, peste 17.000 de accidente vasculare cerebrale ar putea fi prevenite anual, daca s-ar efectua un test genetic care sa evalueze raspunsul pacientului la terapia cu anticoagulante. Totodata, s-ar economisi anual circa 600.000.000 USD daca pentru pacientii cu cancer colorectal metastazic s-ar testa statusul mutational al genei KRAS inainte de inceperea tratamentului.

Vezi prezentarea sustinuta de Prof. Dr. Stefan Constantinescu, de la Institutul de Cercetare al Cancerului Ludwig, de Duve Institute, din Bruxelles, cu tema "Medicina Viitorului - Un dialog cu genomul uman in dinamica cu perspective":


 

 Vezi argumentele pro si contra ale Prof. Dr. Dafin Muresanu si ale Prof. Dr. Vasile Astarastoae, referitoare la medicina persoalizata si la medicina bazata pe dovezi:

 

Autor: Adelina Titire
Sursa: PaginaMedicala.ro
2518 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs