5 Workshop-uri de comunicare medic-pacient cu Dr. Ruben Bild .Stiri Medicale - PaginaMedicala.ro
Home Stiri medicale Workshop-uri de comunicare medic-pacient cu Dr. Ruben Bild

Workshop-uri de comunicare medic-pacient cu Dr. Ruben Bild

6 Iulie 2017 18:00
REPERE DIN STIRE
  • Workshop dedicat comunicarii medic-pacient
  • Dr. Ruben Bild, doctor in filozofie si psihoterapeut, coordonator al unui reputat centru de pregatire a medicilor pentru comunicarea cu pacientii, din Valencia

Cum pot face fata unui numar mare de pacienti intr-un timp scurt?
Cum pot gestiona sentimentul de insecuritate al pacientului?
Cum sa comunic unui pacient sau familiei sale ca boala de care sufera poate fi fatala?
Cum pot gestiona nesiguranta in relatia cu pacientul cronic/ incurabil?”

Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care medicii incearca tot mai des sa gaseasca raspunsul.

Dr. Rubén Bild, doctor in filozofie si psihoterapeut, coordonator al unui reputat centru de pregatire a medicilor pentru comunicarea cu pacientii, din Valencia, a sustinut joi, 6 iulie 2017, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie Curie” din Bucuresti, conferinta “Arta si stiinta in comunicarea dintre medic si
pacient sau familia acestuia”, organizata de Asociatia Daruieste Viata.

Intalnirea cu cei peste 50 de medici specialisti, rezidenti si asistente medicale de la Spitalul de Copii “Marie Curie” a avut drept scop sa ofere raspunsuri la aceste intrebari si la multe altele.

Rubén Bild: La inceputul actului de comunicare dintre medic si pacient este important sa intelegi ca e normal sa te simti anxios, nesigur in fata unui pacient.

Medic “Marie Curie
”: Daca admiti acest lucru, inveti foarte multe.

Rubén Bild
: Devii uman. Suntem toti potentiali pacienti. Nimeni nu poate sa iti garanteze ca daca esti medic, nu te vei imbolnavi. (....)

Rubén Bild: „Nu sunteti obligati sa salvati, ci sa ingrijiti. Responsabilitatea e sa nu-i abandonati pe pacienti.”

Dr. Rubén Bild este pentru a cincea oara in Romania, la invitatia Asociatiei Daruieste Viata. in decursul unui an a sustinut workshop-uri de cate doua zile, in mai multe locatii din tara: 16 ore de pregatire/modul, pentru 80 de medici si asistente medicale din spitale importante din Bucuresti, Constanta, Brasov si Timisoara.

„Pana acum nu am avut ocazia de-a participa la workshop-uri de comunicare de asemenea intensitate, calitate si eficienta pentru activitatea mea de zi cu zi. Este un curs indispensabil oricarei asistente medicale, cu atat mai mult celor care sunt asa aproape de moarte, ca noi, cele care lucram pe oncologie”. Gabriela Mavrodin - asistenta sefa, sectia de oncologie, Spitalul de Copii “Marie Curie”.

Importanta comunicarii in cadrul unui tratament este un lucru bine cunoscut. Cu toate acestea, in facultatile de medicina si pe perioada rezidentiatului nu se acorda atentie modului in care trebuie sa se comunice cu pacientul. Pentru aceasta, medicii trebuie sa invete o anumita metodologie si tehnicile potrivite pentru a raspunde numeroaselor nevoi emotionale ale bolnavilor, dar si sa invete sa se protejeze. Conferinta de fata nu a fost doar o sesiune teoretica, ci si una practica, in cadrul careia participantii au putut dobandi instrumente pentru munca lor de fiecare zi.

De mai bine de 30 de ani, dr. Rubén Bild este unul dintre pionierii domeniului comunicarii medic-pacient. Psihanalist instruit de Anna Freud si supervizor clinic in terapia de familie, este creatorul unui program unde specialistii in domeniul medical pot deprinde tehnici de comunicare. A dezvoltat abordarea prin acompaniament creativ a ingrijirilor emotionale pentru copiii si adolescentii afectati de boli grave si familiile acestora, iar munca sa este utilizata astazi in toata lumea. 

La invitatia Asociatiei Daruieste Viata, Dr. Rubén Bild va sustine pe 8 si 9 iulie, un workshop special pentru personalul medical specializat pe oncologie si oncologie pediatrica, de la doua centre medicale importante din Timisoara.

Sursa: PaginaMedicala.ro
751 vizualizari
Adauga comentarii
Fii primul care comenteaza
Pentru a vizualiza sau adauga comentarii trebuie sa fii membru PaginaMedicala.ro.

Click aici pentru a va autentifica

Pe larg
Cursuri EMC
Tratamentul actual al fibrilatiei atriale Tratamentul actual al fibrilatiei atriale  6 credite EMC 
Cursul face o sinteza a optiunilor actuale de tratament in fibrilatia atriala, pe baza dovezilor...vezi curs
Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala Tromboembolismul pulmonar – o problema nerezolvata inca in practica medicala  6 credite EMC 
Cursul isi propune parcurgerea problemelor legate de embolia pulmonara acuta de cauza trombotica si...vezi curs
Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic Tratamentul actual la pacientul hipertensiv diabetic  6 credite EMC 
Cursul prezinta indicatiile actuale de tratament antihipertensiv in cadrul populatiei diabetice si...vezi curs
Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta Intoxicatiile cu etnobotanice - abordare in urgenta  4 credite EMC 
Curs despre diagnosticarea pacientilor cu intoxicatii etnobotanice si tratamentul aplicat in...vezi curs
Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic Cancerul colorectal - diagnostic clinic si paraclinic  7 credite EMC 
Cursul pune in prim plan metodele actuale de diagnostic clinic si paraclinic in patologia...vezi curs