PaginaMedicala TV - Alaptarea ar trebui initiata in prima ora dupa nastere

Alaptarea ar trebui initiata in prima ora dupa nastere

13 Decembrie 2012
UNICEF, Organizatia Mondiala a Sanatatii si Ministerul Sanatatii din Romania recomanda tuturor maternitatilor initierea timpurie a alaptarii, in prima ora dupa nastere, datorita rolului major pe care il are aceasta procedura pentru o alaptare fara probleme.

Contactul piele-pe-piele intre mama si nou-nascut este strans legat de fiziologia sarcinii, a nasterii si alaptarii, avand numeroase beneficii reciproce. Conform ultimelor studii, aceasta practica este premisa asigurarii unui bun start in viata si crearii unui atasament profund intre cei doi.

Cercetatorii de la Healthy Children au demonstrat faptul ca in prima ora dupa nastere, daca este pus pe burta mamei, orice nou-nascut trece prin 9 stadii instinctive si au realizat pe aceasta tema o serie de materiale demonstrative despre “ora magica”.

Urmariti un interviu cu Sorana Muresan, presedintele Asociatiei ProMama, despre beneficiile programului ”Skin to Skin in the First Hour After Birth”.

Reporter: Claudia Spridon

Video: Olga Blindu
2565 vizualizari
.
1 - 36 din 213
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate