PaginaMedicala TV - Cerere mare pentru traininguri in chirurgia laparoscopica

Cerere mare pentru traininguri in chirurgia laparoscopica

11 Aprilie 2012
S-a deschis primul Centru de training privat romanesc in chirurgia laparoscopica. Unitatea reprezinta o investitie de 300.000 de euro si ofera cursuri intensive de formare medicala in chirurgia endoscopica pentru medicii specialisti si primari.

"Aceste tehnologii, aceste instrumente complicate, intr-un final, au drept scop scurtarea interventiei chirurgicale, cresterea gradului de siguranta a gesturilor operatorii si, implicit, reducerea majora a numarului de complicatii postoperator, reducerea zilelor de spitalizare, reducerea numarului zilelor de invaliditate din punct de vedre profesional, cu o mai grabnica reinsertie socio-profesionala a respectivului pacient", a declarat pentru PaginaMedicala.ro, dr. Catalin Copaescu, seful Departamentului de Chirurgie Generala din cadrul Delta Hospital.

Pe an sunt programate aproximativ sapte cursuri de formare, care vor fi organizate in trei zile. Prima zi este destinata partii teoretice, participantii putand asista la demonstratii live transmise direct din sala de operatii a unitatii spitalicesti sau din alte spitale din tara. A doua zi este si cea care ii bucura cel mai mult pe participanti, pentru ca le permite sa efectueze interventiile laparoscopice pe porcii anesteziati. Bineinteles, sub indrumarea unui profesor.

Reporter: Mirabela Viasu
Video: Olga Bleotu
2243 vizualizari
.
1 - 36 din 213
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate