PaginaMedicala TV - Dr. Tanasescu: "Nu respingem reteta electronica, dar nu ne ajuta cu nimic!"

Dr. Tanasescu: "Nu respingem reteta electronica, dar nu ne ajuta cu nimic!"

15 Iunie 2012
Desi sustine ca perioada de doua saptamani nu este in niciun caz suficienta pentru ca medicii de familie sa se puna la punct cu noua modalitate de lucru, dr. Rodica Tanasescu, presedinta Societatii Nationale de Medicina a Familiei (SNMF), e de parere ca in decursul acestui an vor fi depistate eventualele disfunctionalitati ale programului informatic.

In plus, explica dr. Tanasescu, daca remedierea vine in timp util, din 2013 sistemul ar putea functiona ireprosabil.

Cu toate acestea, medicul de familie nu considera ca reteta electronica va usura activitatea de zi cu zi depusa de colegii sai. Ba din contra, o va ingreuna. Si nu doar din ratiuni de timp. La mijloc este vorba si de sumele de bani necesare achizitionarii abonamentelor de internet, a tonerelor, etc. Dar daca restul sistemului isi asuma aceasta prescriere electronica, si medicii de familie se vor supune, desi caracterizeaza metoda electronica de lucru ca fiind mai degraba "o povara in plus".

Reporter: Claudia SpridonVideo: Olga Blindu
2047 vizualizari
.
1 - 36 din 213
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate