PaginaMedicala TV - Registrul bolnavilor de psoriazis ajuta la cunoasterea morbiditatii

Registrul bolnavilor de psoriazis ajuta la cunoasterea morbiditatii

28 Septembrie 2012
Comisia de experti in psoriazisul mediu si sever din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) a lansat, la sfarsitul anului 2010 un Registru National al bolnavilor cu aceasta afectiune a pielii. Membrii comisiei au rugat dermatologii din toata tara sa-si aduca aportul si sa trimita toate informatiile referitoare la pacientii lor pentru a le include si a contura Registrul.

"S-au inscris continuu pacienti noi in acest registru. Nu stiu exact la ce numar s-a ajuns, cat totalizeaza acest registru, cert este ca evidenta progreseaza. E un lucru bun pentru ca e foarte important sa cunoastem morbiditatea prin psoriazis la nivel national. De ce? Pentru toate masurile terapeutice pe care le planificam pentru acesti pacienti", sustine prof. dr. Rodica Cosgarea, seful Clinicii Dermatovenerologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj.

Scopul demersului este de a selecta acei pacienti cu o forma severa de psoriasis si de a-i include pe lista celor care vor beneficia de un tratament ultramodern. Practic, se doreste imbunatatirea ghidului terapeutic al psoriazisului si facilitarea accesului pacientilor la medicamente ultramoderne printr-un program special de tratament.

"Terapia biologica introdusa in ultimii trei-patru ani este o tera[pie salvatoare pentru pacientii cu forme grave", a mai adaugat medicul specialist.

Reporter:Mirabela Viasu
Video:Olga Bleotu
3420 vizualizari
.
1 - 36 din 213
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate