Home Vox medici Prof. Carmen Ginghina - prezentare medic
Vox medici - Doctor Prof. Carmen Ginghina - prezentare medic
prezentare medic
Prof. Carmen Ginghina
Medic cardiolog
Totodata din 1997, prof. dr. Carmen
Ginghina este sefa Sectiei Clinice
de cardiologie III Institutul de
Boli Cardiovasculare
"Prof.C.C.Iliescu". De asemenea,
prof.dr. Carmen Ginghina a fost
directorul medical al Institutului
de Boli Cardiovasculare "Prof.dr.
C.C. Iliescu" in perioada
2000-2001, a vezi tot

Prof. Carmen Ginghina

Prof.dr. Carmen Ginghina este medic primar in cadrul Institutului de Cardiologie "C.C. Iliescu" din Capitala si are o supraspecializare in cardiologie pediatrica. Medicul este renumit pentru activitatea sa profesionala, remarcandu-se indeosebi prin faptul ca realizat stimulatorul cardiac extern declansat de masajul cardiac si a redactat "Micul tratat de cardiologie", inclus in programa pentru Rezidentiat.

Activitate profesionala

Totodata din 1997, prof. dr. Carmen Ginghina este sefa Sectiei Clinice de cardiologie III Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof.C.C.Iliescu". De asemenea, prof.dr. Carmen Ginghina a fost directorul medical al Institutului de Boli Cardiovasculare "Prof.dr. C.C. Iliescu" in perioada 2000-2001, a fost in perioada 2000-2001 presedinte al Comisiei de Cardiologie a Ministerului Sanatatii, iar in perioada 2002-2005 a fost Presedintele Societatii Romane de Cardiologie.

Activitate didactica

Din 2003 si pana in prezent este sefa Catedrei de Cardiologie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti.

Activitate stiintifica

URZICENI
-Studiul de prevalenta al bolnavilor cu risc de boala cardiovasculara in populatia orasului Urziceni cu focalizare asupra depistarii factorilor de risc în populatia tânara Finantator: CNCSIS (investigator principal-finalizat in 2004)

Prevalenta hipertensiunii arteriale si a hipertrofiei ventriculare stangi intr-o populatie clinica. Studiu populational clinico-ecografic, Program CNCSIS (director de proiectt-finalizat in 2003)

Beneficiul revascularizarii miocardice prin angioplastie coronariana percutana transluminala asupra remodelarii cardiace. Studiu corelativ cu activitatea serica a
metaloproteinazei-9, Program CNCSIS 2006, cod 595 (director de proiect, 2007-in desfasurare).

REACH REGISTRY: un registru observational prospectiv international al pacientilor cu risc de evenimente aterotrombotice Parteneri in proiect : Sp. Clinic de Urgenta Bucuresti Finantator:Sanofi-Avensis (finalizat in 2006).

Premii

Pentru performante in cariera, notorietate, implicare sociala – nominalizata in “TOP 100 FEMEI DE
SUCCES” in 2005 (locul 7) si 2006 (Revista Capital nr.3/2006; nr.4/2007)
Pentru profesionalism si conduita morala – laureata (I) “Gala TOP MEDICI – EXCELENTA IN MEDICINA” (18.01.2007 Bucuresti), distinctie acordata de un Consiliu Consultativ Academic in concordanta cu voturile online ale medicilor pe site-ul publicatiei Top Medici (www.topmedici.ro)
paginamedicala.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate